8 Ocak 2016 Cuma 11:13

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsasının ortaklaşa kurarak ilçeye kazandırdığı, Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinin, Ayvacık ilçesinde tanıtım toplantısı yapıldı.

Ayvacık'ta, Kalkınma Ofisi Tanıtıldı.
Ayvacık’ta özel bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıya; Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Oda Başkan Yardımcısı Muharrem Yaralı, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Üyesi-Çarşamba Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Mehmet Arslan, Oda Yönetimi ile Meclis Üyeleri, ÇTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, İŞKUR Samsun Şube Müdürlerinden Sait Gür, TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Çarşamba Kalkınma Ofisi Proje Uzmanı Ayfer İlhan, Oda ve Borsa’nın Ayvacık’ta ki Üyeleri, Muhtarlar, İş Adamları ve üreticiler katıldı.

BÖLGESEL KALKINMA OFİSİ KAPILARINI AÇTI

Açılış konuşmasını yapan ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, ilk olarak, “Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı’ndaki üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için kurduğumuz Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi kapılarını açmış,  sizler için çalışmalarına başlamıştır” dedi. Kalkınma Ofisinin Ticaret Odası ile Borsa’nın ortak çalışması olduğunun ve çalışma alanın da Borsa tarafından tahsis edildiğinin altını çizen Yılmaz, ”Bu vesileyle Borsa Başkanımız Kazım Beye de ayrıca teşekkür ediyorum. Dilediği halde burada olamadı. Ama sizlere kendisinin selamlarını getirdim” dedi. Konuşmasını, bölgede ki üyeler için en üst seviyede neler yapılabilir düşüncesiyle ’ Stratejik Plan’ oluşturduklarını ifade ederek sürdüren Yılmaz, “Siz değerleri üyelerimiz için; Başta Avrupa Birliği, IPART, Kırsal Kalkınma ve çeşitli bakanlıkların hibelerinden projelerinizle faydalanabilmeniz için bu ofisi kurduk.  OMÜ de 7 yıldır Proje Koordinatörü olarak çalışan Ayfer hanımı istifa ettirerek Bölgesel Kalkınma Ofisinde başlattık. Değerli Borsa Başkanımız Kazım Beyde Ofise Mekatronik Mühendisi arkadaşımızı görevlendirdi.  Her zaman Ofis tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi, Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK’ın teklif çağrıları hakkında üyelerimize duyurular yapılıp bilgiler de verilecektir. Ayfer Hanımın takip ettiği destekler sizlere sürekli duyurulacaktır. Projeleri olan üyelerimize, Kalkınma Ofisimizle rehberlik ve danışmanlık yapacağız. İlçelerimiz, girişimcilerimizin projeleriyle büyüyecek, istihdamlar oluşacak,  gelişecek,  adımlarını daha ilerilere atacaklardır” diye konuştu.

BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLEBİLİR.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından kendini tanıtan, Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve Proje Uzmanı Ayfer İlhan, “ Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 7 yıl Proje Koordinatörü olarak görev yaptım. Bu teklif gelince de kabul ettim. Çarşamba Ovası çok verimli bir arazi yapısına sahip. Bu bölgede enerjiden tarımsal üretime, Turizmden hizmet sektörlerine kadar birçok proje hayata geçirilebilir. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası’nın Çarşamba’da, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerin de çok değerli üyeleri var. Artık hepinize açık olan Ofisimizde sizlere her türlü proje desteği sunacağız. Her zaman gelin buyurun ve bilgi alın. Ayrıca bu ofisi bölgeye kazandıran Değerli Oda ve Borsa Başkanlarımıza da hem kendi adıma hem de uygun görürseniz sizlerin adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

TKDK ANLATILDI

Davet üzerine toplantıya katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan’da katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Turan konuşmasının satır aralarında, özellikle devletin gelişmek için resmen hibe verdiğini ve üreticinin var olan programları takip ederek projeler ile kendilerine gelmesini söyledi. Kurumunun IPARD yatırımlarını ve yatırımcılara vermiş oldukları destekleri de anlatarak katılımcıları bilgilendiren Turan, "Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizmin geliştirilmesi ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi sektörlerde hibe desteği verebiliyoruz” dedi.

Toplamda üç saat süren Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi’nin Ayvacık İlçesinde ki tanıtım toplantısının son kısmında katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Üyeler bilgilendirme yapanlara kendi fikirlerini aktararak bu projelerini nasıl hayata geçirecekleri konusunda sorular sorarak cevaplar aldılar.
Ayvacık'ta, Kalkınma Ofisi Tanıtıldı.