besttourbooking.com
Haberler
30 Ekim 2013 Çarşamba 14:52

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, milletimizin, sahip olduğu Cumhuriyet, demokrasi ve birlik-beraberlik gibi değerlerinden büyük güç alarak yarınlara daima umutla baktığını vurguladı.​

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan 29 Ekim Bayram Mesajı
Hisarcıklıoğlu, büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet’in bize atalarımızdan kalan en güzel miras olduğunu ve her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığını belirtti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır.


Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirmemizi hedeflemişti.


O, çizdiği aydınlık yolda, fertlerin bütün varlıkları ile yurdunun ve milletinin hizmetinde bulunmayı, refahı ve mutluluğu yakalayabilme şuur ve inancını vermiş, insani değerleri yitirmeden, şerefle yaşayabilmeyi öğretmiştir.


Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir.


Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama imkânını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk iş dünyası adına tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”