besttourbooking.com
Haberler
19 Haziran 2018 Salı 16:22

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASİ 2017 YILI FAALİYET RAPORU

2017 Yılı Başarı Hikayesi
Çarşamba Ticaret Borsası - Üyelerimizin Başarı Hikayeleri

4. Kuşaktan Zahıreciliğı Sürdürüyor

Çarşamba Ticaret Borsası üyesi Onur Bahattin Yılmaz genç bir iş adamı olarak ortağı ve kardeşi Caner Yılmaz ile Çarşamba'da 4. kuşaktan zahirecilik mesleğine devam ediyor. 

İşyeri 1950'li yıllarda ailenin Büyükbabaları Hasan Yılmaz tarafindan Çarşamba'nın, Terme Caddesinde Yılmaz Tarım olarak kurulmuş. Uzun yıllar Hasan Yılmaz tarafından burada findık, mısır ve pirinç alımı gerçekleştirilmiş. İşletme 1972 yılında ikinci ku-şak olarak Bahattin Yılmaz tarafından devralınıp eski Mısır Pazarına taşınarak faaliyetine orada devam etmiş.

Mahmut Ender Yılmaz tarafından 1979 yılında devralınan işler 2004 yılına kadar fındık alımı ağırlıklı olarak yapılarak sürdürulmüş. 2004 tarihinde 4. Kuşak olan Onur Bahattin Yılmaz adına geçen işletme ayni yıl açılışından iki ay sonra Çarşamba Ticaret Borsasına kayıt olmuş. Mevcut haliyle firma, ilçenin Çay Mahallesi Ahmet Yesevi sokakta faaliyetini sürdürüyor 36 yaşında ki Onur Bahattin Yilmaz dördüncü kuşaktan aile işini devam ettirmenin gururunu yaşadığını belirtiyor.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatında olmayı tercih ettiğini anlatan Onur Yılmaz, 10 yaşında bir oğlum var. Eşimde ticari ve sosyal hayatımda beni her zaman destekliyor. Özellikle büyüklerimizin işletmesini kardeşimle birlikte sürdürmenin onurunu yaşıyorum. Aynı zamanda bunun sorumluluğunu da her zaman hissediyorum. Kardeşim Caner Yılmaz ile birlikte esnaflığın bir kültür olduğunu çok iyi biliyoruz" diyor. İşletmede tamamen kabuklu fındık toptancılığına yönlendiklerini aktaran Onur Yılmaz, "fındık ürünümüzün rekoltesini de hesaba katınca yıllara göre Çarşamba bölgemizde 1 ile 2 milyon kilogram arası fındık alıyoruz.

Sosyal hayatında motosiklet ve araç tutkunu olduğunu da belirten Yılmaz, "Aynı zamanda Samsun Genç Girişimciler Disiplin Kurulu Genel Sekreterliği yaptım. 2018 yılı seçiminde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı seçildim ve halen bu görevi yürütüyorum. Ticareti severek yaparakken aynı zamanda aileme de çok önem veriyorum. Özellikle iyi bir baba olmaya gayret gösteriyorum. Çocugumuzu önce vatansever, saygılı ve insan olabilmenin verdiği degerlere göre eşimle birlikte yetiştiriyoruz".

Son olarak, başarının sırrını çalışmaya borçlu olduğunu aktaran 'Yılmaz Tarım Ürünleri ' ortağı ve şirket idarecisi Onur Bahattin Yılmaz, " Öncelikle esnaf kültüründe disiplinle çalışıyoruz. Cesur olmak kazancın aslında ilk anahtarıdır. Çarşamba Ovası verimli ve bereketli topraklara sahiptir. Topraklarınızı ekin, üretin ki toprakta sizlere, bizlere versin. Toprağıyla, fidesiyle, tohumu ve değerli üreticilerimizin çalışmasıyla mahsul olan ürünleri bizler alıyor, işliyor piyasa sunuyoruz. Bu zincirde var olduğumuz yerde üreticimizin her zaman yanındayız. İşimizde başarı var ise bu her zaman üreticilerimizle birliktedir" diyor.
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi
2017 Yılı Başarı Hikayesi