besttourbooking.com
Haberler
8 Haziran 2016 Çarşamba 16:23

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU

2015 Yılı Başarı Hikayesi
BAŞARI ÖYKÜSÜ

OKULDAN İŞE

Babasının iş hayatında yalnız olduğunu söyleyen ve kendisinin ailenin tek oğlu olduğunu hatırlatan Ahmet Çubuk, o dönemde nasıl işlerle ilgilendiğini de şu hatırasıyla anlatıyor: "Hem okuyor hem de babama tarım arazilerinde ve esnaflığında yardım ediyordum. Bazen ders saatlerinin sonunda babam değerli öğretmenimiz Sayın Erkan Avcı'ya anahtar bırakır ben okul çıkışında anahtarı alır istasyon caddesinde ki dükkanı açardım". 

PAZARLARA ÇIKTIK

O dönemlerde de tarım arazilerinde her türlü sebze ve hububatı yetiştirerek, tarımsal üretimi babasından öğrendiğini vurgulayan Çubuk, "Bazı yıllar ürün fazla değerli olmayınca pazarlara giderek tezgâh açtık ve ürünlerimizi direk müşteriye sattık. Fatsa'da, Ünye'de, Kavak'ta, Asarcık pazarlarında tarım ürünleri sattık. Buğday, mısır, hububat yetiştirdik" diyor. 

Çarşamba Ticaret Borsası üyesi, Çarşambalı esnaf, Çubuk Gıda sahibi Ahmet Çubuk, askerlik döneminden başlayarak iş hayatını, ailesini ve başarısını ise şu sözlerle anlatıyor: " 1998 yılından 2000 yılına kadar vatani görevimi İzmir Foça'da Bahriyeli olarak gerçekleştirdim. Askerlik dönüşünde memleketimizde tam anlamıyla esnaflık hayatım başladı. Babamdan kalan bakkal ve perakende işyerini Sungurlu Mahallesi-Istasyon caddesinde ki yerden Sungurlu Mahallesi 26 nolu sokakta ki işyerimize taşıyarak gıda toptancılığına ve kantariyeye atıldım. Bu işimizde başarıyı yakaladık. Aynı yıl Çarşambalı Olan Ziraat Mühendisi Tuğba Özovalı Çubuk hanımefendiyle yuva kurduk. Bu gün 10 yaşında Ali Mert ile 8 yaşında Gülce isimlerinde bir kız bir erkek iki çocuğumuz var. 2005 yılında aynı sokaktaki işyerimizin karşısına taşınarak işimizin hacmini büyüttük. Artık hem esnaflığımızda hem de tarım arazilerinde çalıştıkça kazancımızı taşınmazlara yani gayrimenkule yatırarak değerlendirmeye başladım. Köyümüzdeki tarım arazilerimizin başına geçtiğimde 250 dönüm alanda yaptığımız tarımsal faaliyeti 500 dönümlük alana çıkardım. Bugün tarım arazilerimizde: Mısır, Fındık, Sebze çeşitleri ile hububat yetiştiriyoruz".

Çalışmak kadar ilçede sosyal ve oda ve dernek yapılarına da katıldığını belirten Çubuk, "Daha sonra Çarşamba'da diğer esnaf arkadaşlar ile sosyal faaliyetlerde bulunmaya başladık. 2011 yılının şubat ayında Çarşambalı Esnaf Yücel Özden Başkanlığında Çarşamba Genç İş Adamları Derneğini kurduk. Bu oluşumda kurucu üye olarak yönetimde yer aldım. 2013 yılında Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) seçimlerinde görev aldım. Seçim sonrası başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Başkan yardımcılığından ayrıldım. Şuan halen ÇTSO'da Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliğini sürdürmekteyim" diye konuştu.

Başarının sırrını büyüklerden aldıkları bilgi ve beceriyi hoşgörü ile birleştirerek çalışmaya borçlu olduğunu aktaran Ahmet Çubuk, Öncelikle esnaf kültüründe disiplinle çalışarak hizmet odaklı olmayı iş hayatında her an uyguladım. Cesur olmak kazancın aslında ilk anahtarıdır. Çarşamba Ovası verimli ve bereketli topraklara sahiptir. Topraklarınızı ekin, üretin ki toprakta sizlere versin. Biz hem toprağı ekiyor hem de esnaflığımıza devam ediyoruz" dedi.