10.7.2017 13:56

Karadeniz Bölgesi oda ve borsaları TOBB’da bir araya geldi

Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsalar istişare toplantısı için TOBB’da buluştu. TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarckılıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıda oda, borsalar ve TOBB’un iş dünyası için yaptığı faaliyetler masaya yatırıldı.

Toplantıya Çarşamba’dan Oda ve Borsa’yı temsilen, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gültekin Sürül katıldı.

Toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildiği ve hayata geçirildiğine dair ayrıntılı sunumlar yapıldı.

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen istişare toplantısına, Karadeniz Bölgesi’ndeki Odaların ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterleri katıldı.​

BÜYÜME RAKAMLARI SEVİNDİRİCİ

Oda, borsalar ve TOBB’un iş dünyası için yaptığı faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat​ Hisarcıklıoğlu istişarenin önemine vurgu yaparak, oda ve borsa başkanlarından, gerçekleştirilen faaliyetleri ve oluşturulan imkânları üyeleriyle paylaşmalarını ve bilgilendirmelerde bulunmalarını istedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, büyüme rakamlarının moral verdiğini belirten konuşmasında, yılsonuna kadar büyümenin devam edeceğini umduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan istihdam çalışmalarına da değinerek, TOBB üyelerinin 6 ayda 1 milyon 200 kişiye iş imkânı sağladığını dile getirdi. Konuşmasında, büyüme rakamlarının sevindirici olduğuna işaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yılsonuna kadar da bu yüksek büyümenin devam edeceğine inandıklarını ifade ederek, “Büyümenin yansımasını da istihdam sayısında görüyoruz” dedi. Ekonominin büyümesi halinde ülkenin zenginleşeceğini söyleyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zenginleşmenin de işsizlik sorununu çözeceğini anlattı.

Toplantı sonrası konuşan, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini söyledi.

Haber İle İlgili Fotoğraflar