2.11.2016 14:21

ÇARŞAMBA’NIN ÜRÜNLERİ TANITILDI

“Antalya  YÖREX’te (Yöresel Ürünler Fuarı) Çarşamba’nın ürünleri sergilendi”.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen,  YÖREX Fuarı Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi. Fuarın açılışı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı. Bu yıl, 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında 7.’si düzenlenen fuarda Anadolu’nun bütün şehirleri, renklerini yöresel değerleriyle birlikte katılımcılara sundu.

Samsun İli Oda ve Borsalarının ortak stant açtığı fuarda; Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB)ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ortak standında ilçenin ürünleri sergilendi. ÇTB, stantta Çarşamba fındığı ile Çarşamba kuru simidini tanıtırken; ÇTSO’da, Çarşamba kıvratması, Çarşamba ayakkabısı ve Çarşamba kasketini sergiledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Samsun Standını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve pek çok bürokrat ile misafir ziyaret etti.

Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresinin sekiz köşe kasketi ve yumurta topuk ayakkabısı, kıvratması, kuru simidi, Bafra’nın nokulu, salçası, pidesi, Terme’nin pidesi, pirinci, Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da büyük ilgi gördü. Standı gezen konuklara Samsun ürünleri hem tanıtıldı hem de ürünlerden hediye edildi.

Fuara ÇTB’yi temsilen; Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren,  Yönetim Kurulu Üyeleri Remzi Erdönmez ile Hacı Toraman, Borsa Mec lis Üyesi Fikret Çalışkan, Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu katılırken; ÇTSO adına Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dalgıç, ve Genel Sekreter Gültekin Sürül katıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ

Haber İle İlgili Fotoğraflar