22.10.2016 12:52

GİRİŞİMCİLER BELGELENDİ

“Çarşambalı Girişimcilere, düzenlenen tören ile belgeleri verildi”.

Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla Girişimcilik Kursu düzenledi. Başvuruda bulunan 300 kişiden seçilen 25 kursiyer geleceğin iş kadınları geleceğin iş adamları olmak üzere belgelerini aldı. Belge töreni Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) toplantı salonunda yapıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleşen üçüncü ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursunun’ ilk etabı tamamlandı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2016 Programı’nın 3. kursu için mülakatlara 235 kişi başvurmuş, 75 kişi seçilmişti. İlk 25 kişinin kursu tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayı için ÇTSO toplantı salonunda belge töreni düzenlendi. Törene; Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, ÇTSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve Kurs Eğitmeni Ayfer İlhan ile davetliler katıldı.

BAŞARILARINI VE PROJELERİNİ ANLATIP TEŞEKKÜR ETTİLER
Sertifika töreninde konuşan, önceki girişimcilik eğitimi kursiyerlerinden işini kuran davetliler, yeni belge alan arkadaşlarına kendi başarılarını anlattılar. “Yeter ki dürüst ve çalışkan olalım var olan kurumlar, KOSGEB ve devletimiz kesinlikle bize yardımcı oluyor, bu yardım ve destekler de ortada. Bizler işlerimizi kurduk” dediler. Yeni dönemin kursiyeri de, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası idare amirlerine ve eğitim boyunca kendileriyle ilgilenen Proje Ofisi Müdürü Ayfer İlhan’a teşekkür ederek yapmayı planladıkları işleri paylaştılar.

YILMAZ, BAŞARI DİLEDİ
Programda konuşan ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz; ‘Gayretli çalışmalarınızın sonucunda belgelerinizi almaya hak kazandınız. Girişimci sayımızı arttırmaya yönelik kurslarımız, Çarşamba ve çevre bölgelerin kalkınmasına yol açacağı temennisi ile devam edecektir. Kurslarımızın, sizlerin de yapacağı yenilikçi yatırımlara öncül olmasını hedeflemekteyiz. Kurs sonrasında da başarılarınızın devamını diliyorum. Çarşamba’da girişimcilerimiz artıkça, bizlerde işyerlerini açan arkadaşlarımıza artık işlerinde gelişmeleri için neler yapabiliriz? Artık bu yönde de çalışacağız" dedi.

ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ. ÇARE SİZSİNİZ.

Kursiyerlere seslenen Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, “Bizler ders veriyoruz ya, aslında şuan da burada sizlerin başarı hikâyeleri ve yeni girişimci arkadaşlarımızın proje fikirleriyle bizler de ders alıyoruz. Eğitim yalnızca okulda olmuyor. Hepimizin içinde başarı duygusu var. Bunu harekete geçirmek önemli. Ben eminim başarı hikâyelerimiz artacaktır. Çaresiz değilsiniz. Çare sizsiniz.

Törende, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kadın ve erkek girişimci sertifikalarını katılımcıların elinden aldılar. Katılım belgeleri verilen girişimciler bu belgeleri ile projelerini hayata geçirebilmek için ilgili kurumlara hibe ve destek için başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca program sonunda günün hatırası olarak pasta da kesildi. Kursiyerler geleneksek Çarşamba şapkası takarak hatıra fotoğrafında çektirdiler.

Ahmet Naci KILAVUZ

Haber İle İlgili Fotoğraflar