11.6.2016 10:22

HUKUK FAKÜLTESİ 3. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’nde 117 öğrenci için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan törende duygu dolu anlarda yaşandı. Hukuk Fakültesinin Mezuniyet Töreninde Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar ile Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı İş Adamı Kazım Yılmaz’a da katkılarından dolayı plaket verildi. Dündar plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş’ten, Yılmaz’ın adına plaketini Borsa Yönetim Kurulu Üyesi  Atsan ise Dekan Tiftik’in elinden aldı.

OMÜ Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 3. dönem mezunlarını verdi.  Mezuniyet töreni Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu Üyesi Sezai Atsan ile Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu, öğretim görevlileri ve aileler katıldı.

Mezuniyet Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  Yoğunluğundan dolayı katılamadığı için gönderdiği tebrik mesajı okunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ardından kürsüye açılış konuşmasını yapmak üzere OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik geldi. Bu anlamlı günde davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan Tiftik, dönem boyunca fakültede konferans ve seminerlerle verilen eğitimi daha farklı kılmaya çalıştıklarını belirtti. Hatta öğrencilerle cezaevi ziyaretlerinde de bulunduklarını vurgulayan Dekan Tiftik, “ Fakültemiz bünyesinde kurulan çeşitli öğrenci topluluklarına hukuk misyonu kazandırmaya yönelik mesleki ve sosyal faaliyetleri uygulamaya açtık. Bu sayede öğrencilerimizin güncel hukuk meselelerine ve hukuk mesleğine duydukları ilgiyi artırmaya çalıştık" dedi.

Dekan Tiftik'in ardından söz alan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Bu gün mezun olacak olan çok değerli kardeşlerimize başarılı, bereketli meslek hayatları ve güzellikler içinde bir yaşam diliyorum" temennilerinde bulunarak, mezuniyetlerini kutladı.

Kürsüden öğrencilere seslenen Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, hukuk misyonuna değinerek, hukukun doğumdan ölüme kadar, hatta ardından verasette dahi nasıl hayatımızda bulunduğunu hatırlattı. Hukuk Fakültesinin eğitim döneminde öğrencilere değer katacak her çalışmada ellerinden geldiğince destek olduklarını da vurgulayan Başsavcı Bozkurt, “Mezun olan öğrencilerimizi artık bir hukukçu olarak kutluyorum” dedi.

Başsavcı Bozkurt’tan sonra konuşan ve hayırsever Ali Fuat Başgil’i anarak sözlerine başlayan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2008 yılından 2016 yılına geride bıraktığımız 7 – 8 yılda Çarşamba İlçemiz; Ondokuz Mayıs Üniversitemizin fakülteler ve melek yüksek okullarının bulunduğu önemli bir yerleşkesi haline geldi.” dedi. Başkan Dündar, “Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi, Adalet MYO, Çarşamba Ticaret Borsası MYO ve öğrenci yurtları ile akademisyen ve öğrenci sayısını ve eğitim kalitesini hızla artıran bir yüksek öğrenim merkezi ve bir üniversite alanı olma yolundaki yolculuğumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bizde yerel yönetim ve belediye olarak bu işin öncüsü olmaya destekçisi olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Kendisi de bir avukat olan Dündar konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tebrik ederek ailelerini kutladı.

Son olarak konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, genç hukukçulara "Değerli gençler, sizleri; Adalet bilincine sahip, mesleki bilgileri sağlam, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen, sorumluluğu üstlenen hukukçular olarak hayata uğurlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. “Gençlerin yetişmesinde elbette, sadece derslerin değil, bunun dışındaki faaliyetlerinde etkisi olmuştur” diyen Gümüş, “Üniversitemizde ve bu fakültemizde de sürekli olarak sempozyum ve etkinlikler düzenlenmiştir. Bunların da sizlere değer kattığını düşünüyoruz.  Meslek hayatlarınızda hepinize başarılar diliyor, sizi ve âlilerinizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler davet edildi. Öğrenciler seremoni ve alkışlar eşliğinde ailelerinin ve protokolün önünden geçerek alandaki yerlerini aldılar. Programa katılanlar tarafından 117 genç hukukçuya diplomaları ve başarı belgeleri verildi. Dönem birincisi Ünzile Kazel, konuşmasının ardından okul yaş kütüğüne ismini çaktı. Son olarak okul önünde kurulan alanda tekrar toplanan öğrenciler hep birlikte geleneksel kep fırlatmasını gerçekleştirdiler.

Ahmet Naci KILAVUZ

Haber İle İlgili Fotoğraflar