6.4.2016 13:13

FINDIK ve ÇELTİKTEKİ Destekler Anlatıldı

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İşbirliğinde düzenlenen programda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK), fındık ve çeltik için verebileceği hibe ve destekler anlatıldı.

ÇTS’nun toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan fındık ve çeltik üreticilerine, ilgili işletme mensuplarına, bu alanda kurumun verebileceği hibelerle destekleri anlattı.  Açılış konuşmasını yapan Ahmet Yılmaz, katılımcılara kısaca Çarşamba Kalkınma ve Proje Ofisini anlattı.

Kısaca TKDK’yı anlatarak sözlerine başlayan Turan, katılımcılara ilk olarak fındık alanındaki destekleri aktardı. Fındık fabrikasının yapımı, modernizasyonu, ilave makine alımı, bilgi sistemleri alımının kurum tarafından  %50 civarında hibe ile desteklendiğini açıklayan Turan, “Ayrıca fındık depoları kurulmasında ve fabrikanızda yenilebilinir enerji projelerinizde de %50’si hibe olarak destekliyoruz.  Bu alanda başvuru koşulları ise; KOSGEB üyeliği, 40 Milyon TL’yi aşmayan bütçeniz ve maksimum 250 çalışanınız olmasıdır. Bu kısımda destek rakamları da, 30 Bin ile 1 Milyon 250 Bin AVRO arasında veriliyor” dedi.

İkinci sırada çeltik ürünün hibe ve destek alanlarını anlatan Turan, “Çeltik Fabrikasının yapımı, çeltik kurutma tesisi, binanın modernizasyonu, ilave makine alımı, yenilebilinir enerji projeleri kurum tarafından  %65 civarında hibe ile destekleniyor. Bu alanda başvuru koşulları ise; KOSGEB üyeliği, 1 Milyon TL’yi aşmayan bütçeniz ve maksimum 10 çalışanınız olmasıdır. Bu kısımda destek rakamları da, 5 Bin ile 500 Bin AVRO arasında veriliyor” dedi.

İşletmeciler ve üreticilerin dışında programa; ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, ÇTSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, ÇTB Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, ÇTB Meclis Başkanı Yardımcısı Yüksel Arabacı,

ÇTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Toraman, ÇTB Meclis Üyesi Erol Akça, Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve Proje Uzmanı Ayfer İlhan, Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinde görevli Mekatronik Mühendisi Sercan Yaşar’da katıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ

Haber İle İlgili Fotoğraflar