TÜM HABERLER

• Fındıkta alan bazlı destek uzadı

Fındıkta alan bazlı destek uzadı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındığın, üretici açısından olduğu kadar, istihdam ve döviz girdisi dolayısıyla da ülke açısından büyük öneminin olduğunu belirterek, "Girişimlerimiz sonucu, 2014 yılında sona eren fındıkta alan bazlı destek ödemesi, 2015 yılında da dekara 170 lira olarak devam edecek." dedi.

• BORSADAN, ÖĞRENCİLERİ ISITACAK YARDIM!

BORSADAN, ÖĞRENCİLERİ ISITACAK YARDIM! ‘Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ve kendi katkılarıyla, ihtiyaç sahibi İlkokul-Ortaokul öğrencilerine kaban ve bot yardımın da bulundu’!

• Üniversitede, “Bilgi Güvenliği” Anlatıldı.

Üniversitede, “Bilgi Güvenliği” Anlatıldı. OMÜ (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) Çarşamba Ticaret Borsası - Meslek Yüksek Okulu, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Güvenliği Programı öğrencilerine, ‘Bilgi Güvenliği ve İnterneti Güvenli Kullanım’ semineri verildi.

• Oda'da "Dış Ticaret" anlatıldı

“Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Oda/Borsa üyeleri ile personeline ‘Dış Ticaret ve İşlemleri’ hakkında seminer verildi”.

• Karedkodlu Çek

Türkiye'deki şirketlerin  yurtiçi satış ciroları, yani toplam yurtiçi ticaret hacmi, 2014 yılında 3,7 trilyon lira civarındadır. Bu yurtiçi ticaret hacminin de yaklaşık üçte ikisinin, yani 2,4  trilyon lirasının, vadeli işlemlerle yapıldığı tahmin edilmektedir. Vadeli ticaret, ekonomide büyük paya sahiptir.

• IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni Çerçevesindeki Proje Başvuru İlanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliğinin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin olarak, On beşinci Başvuru İlanını yayımlamıştır. Söz konusu ilan, program kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik proje başvuruları ile ilgilidir.

Önceki 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | Sonraki