TÜM HABERLER

• Borsada, Tarım Sektörüne Ekonomik Destekler Anlatıldı

Borsada, Tarım Sektörüne Ekonomik Destekler Anlatıldı Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda; Oda ve Borsaya üye Tarım sektörü mensuplarına, alanında uzman kişiler tarafından hibeler, destekler, teşvikler ile iş başı eğitim programları anlatıldı.

• Borsada, Meslek Gruplarına Hibe ve Destekler Anlatıldı.

Borsada, Meslek Gruplarına Hibe ve Destekler Anlatıldı. Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Ticaret ve Sanayi Odasına (ÇTSO) üye gıda ve özel eğitim sektörü mensuplarına ve Borsa üyelerine alanında uzman kişiler tarafından hibeler, destekler, teşvikler ile iş başı programları anlatıldı.

• Tarım sigortalarında yüzde elli devlet desteği var!

Tarım sigortalarında yüzde elli devlet desteği var! Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda üreticilere seslenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğünden Mehmet Yamak, tarım ürünlerinin sigortalarinda %50 devlet desteği olduğunu hatırlatarak, “Ürünlerinizi Sigortalatın” çağrısında bulundu.

• Tarsim Tarım Sigortaları Havuzu Uygulamaları Semineri

Çarşamba ovamızdaki özellikle fındık ve tarım ürünleri ile sebze –meyve üreticilerimizin aydınlatılması için Devletimizin %50 oranında prim desteği de mevcut olan “TARSİM” Tarım Sigortaları Havuzu ve uygulamaları hakkında Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu’nun katılımlarıyla müstahsil ve üreticilerimize yönelik 22/02/2016 Pazartesi günü Saat:11’de Borsamız Konferans Salonunda yapılacak etkinliğimize katılımınızı bekler, özellikle siz üyelerimizin aracılığı ile üreticilerimizin davet edilmesini rica ederiz.

• YILMAZ, TERÖR SALDIRILARINI ÇOK SERT KINADI!

YILMAZ, TERÖR SALDIRILARINI ÇOK SERT KINADI! Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, akşam saatlerinde Ankara’da, ardından sabah Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırıları üzerine kınama mesajı yayımlayarak, “Terörle beslenenler ve onları destekleyenler ile buna alet olanlar, içeride de, dışarıda da asla amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi.

• Borsada, inşaat sektörüne hibe ve destekler anlatıldı.

Borsada, inşaat sektörüne hibe ve destekler anlatıldı. Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Ticaret ve Sanayi Odasına üye inşaat sektörü mensuplarına ve Borsa üyelerine alanında uzman kişiler tarafından hibe ve destekler anlatıldı.

• Yoikk 2016-2017 Eylem Dönemi Çalışmaları

"Türkiye'de Yatırım ortamının iyileştirilmesi Reform Programı" çerçevesinde oluşturulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Türkiye'deki yatırımlarla ilgili düzenlemeleri gözden geçirerek yatırımcı dostu haline getirmek ve yatırımın her aşamasında, ulusal ve uluslar arası yatırımcıların karşılaştığı idare engellere çözüm üretmek amacıyla özel sektör-kamu işbirliğinde yürütülen bir platformdur.

• Samsun Oda-Borsa Başkanları, gündemi değerlendirdi!

Samsun Oda-Borsa Başkanları, gündemi değerlendirdi! Samsun il ve ilçe Oda ve Borsa Başkanları düzenlenen müşterek toplantıda bir araya geldi. Başkanlar Samsun ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

• ÇARŞAMBA BORSASI, KALİTESİNİ YENİDEN TESCİLLEDİ!

ÇARŞAMBA BORSASI, KALİTESİNİ YENİDEN TESCİLLEDİ! 11. Dönem Akreditasyon Sertifika töreni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’ de gerçekleştirildi. Törende 2015 yılında çalışmaları tamamlanan 11. dönem 33 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 3. ve 8. dönemden 44 oda/borsaya sertifikaları verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 5 yıldızlı hizmet olarak tanımlanan Oda/Borsa Akreditasyon sistemi kapsamında 8. Dönem Akreditasyon sürecinde yer alan Çarşamba Ticaret Borsası, Akreditasyon Sistemi dâhilinde bağımsız denetçiler tarafından yapılan denetimlerde akreditasyon denetiminden başarıyla geçerek yeniden akredite borsa oluşunu tescilledi.

• KADIN GİRİŞİMCİLER BELGELENDİ!

KADIN GİRİŞİMCİLER BELGELENDİ! Çarşambalı Kadın Girişimciler, belgelerini Borsa Konferans Salonunda, Kaymakam Yıldız’ında katıldığı törende aldı. “Samsun’un Çarşamba İlçesinde; Çarşamba Ticaret Borsası, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla oluşturulan, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de koordinasyonuyla gerçekleşen proje kapsamında 25 Kadın Girişimciye verilen kurs tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 25 Kadın Girişimci belgelerini törenle aldı.

• Kalkınma Ofisi, sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

Kalkınma Ofisi, sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı. ÇTSO ile ÇTB’nin ortaklaşa kurduğu Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi, Kaymakam Caner Yıldız’ın da katıldığı programda, Ticaret Odasının Toplantı Salonunda, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

• KADIN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

KADIN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI “Samsun’un Çarşamba İlçesinde; Çarşamba Ticaret Borsası, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla oluşturulan, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de koordinasyonuyla gerçekleşen proje kapsamında 25 Kadın Girişimciye kurs verilmeye başlandı”.

Önceki 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Sonraki